ÖHWK:s Fru-Fritt-Fest

I samma veva som ÖHWK:s fruar befann sig i Frankrike och smorde kråset med allt ifrån fina viner och goda ostar till helstekta grodor och ännu finare viner, så anordnade vi hemmavarande en Fru-Fritt-Fest för att trösta oss i vår ensamhet och saknad.

Maten bestod av Bruna Bönor med Fläsk (en fin favorit som ofta glöms bort idag*) med egen dryck. Därefter tilldrog sig en whiskyprovning av något annorlunda slag än vi annars brukar hålla oss med. Vi hade köpt in 11 st 35cl whiskyflaskor, som maskerades och numrerades, för att sedan avsmakas och prickas av på en lista.

Följande sorter provades:

Glenfiddich 12yo
Grant's
The Famous Grouse
Stewart's
Black Ribbon 10yo
Bells
Cluny
The Dundee
Glenmorangie 10yo
Long John
Laphroaig 10yo

Under två timmar smakades, debatterades, gissades och funderades det alltmedan vi kämpade för att pricka in de rätta svaren. Inte alltid så enkelt som man kan tro. Stämning var redan från början hög och de glada tillropen ökade i takt med att flaskorna avsmakades. Ett antal intelligenta kommentarer fälldes, en stor del av dessa på "Fråga Lund"-nivå, men av hänsyn till de efterlevande avstår vi från att offentligöra dessa.

Efter att alla flaskor smakats demaskerades dom och vi fick ett facit. Ingen av oss hade full pott, men ingen hade heller missat alla.

Så här blev resultatet till slut:

6 rätt: Martin och Tomas (Stort Grattis!!)
5 rätt: Åke
4 rätt: Torbjörn H, Ulf och Wille
3 rätt: Torbjörn L
2 rätt : -
1 rätt: Sven, Karl-Olof och Lars
0 rätt: -

Efter detta tilltog diskussionerna och en ny smakrunda utfördes för att konfirmera det egna resultatet.

Ett någorlunda enhälligt och ihågkommet beslut togs om att genomföra detta en gång till, dock är något datum i dagsläget inte fastslaget.

* Catering från Resturang Proppmätt.